סלט עשבי תיבול ירוקים באדיבות השף זיו מנשה
סלט עשבי תיבול ירוקים
באדיבות השף זיו מנשה בוגר ה French Culinary Institute במנהטן, ניו-יורק. עבד במסעדות מעוטרות כוכבי מישלן מהמובילות בעולם, סו-שף במסעדת ה Kitchen Market ולאחר מכן שף בפועל של המסעדה.
כיום שף והבעלים ב"חמש" - קייטרינג בוטיק וייעוץ קולינרי ושל "הקבינה" - פוד טראק לאירועים
רכיבים:
צרור כוסברה
2 צרור פטרוזיליה
צרור עלי רוקט
מעט עלי נענע (מי שאוהב יכול יותר)
2 בצלים ירוקים
מעט חמוציות ללא סוכר
מעט אגוזים לבחירה (לא מחייב, אפשר גם מעט)
לימון - מיץ טרי
שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
מנקים טוב טוב את עשבי התיבול ומפרידים עלים מגבעולים, נשתמש בעלים.
מייבשים.
קוצצים דק .
מוסיפים את הבצל הירוק קצוץ דק.
קולים מעט את האגוזים על מחבת ללא שמן- עד שמעט משחימים- דקה, שתיים.
שמים את כל המרכיבים בקערה, למעט השמן, המלח והלימון..
בקערה נפרדת קטנה, סוחטים מיץ מחצי לימון גדול, מוסיפים כף שמן זית, מלח לפי הטעם.
מערבבים טוב, מוסיפים לסלט.
טועמים, מתקנים תיבול.
כיצד נתייחס למנה זו בתפריט?
כל כפית שמן זית = מנת שומן
כף חמוציות = מנת פרי או חצי מנת פחמימה
4 אכוזי מלך = מנת שומן
4 קשיו = מנת שומן
ללא החמוציות/אגוזים/קשיו = ניתן לשלב חופשי בגדר ההגיון בזמן ארוחה
הערות:
אפשר לגוון ולהחליף את עשבי התיבול לפי הטעם.
