סלט עשבי תיבול ירוקים באדיבות השף זיו מנשה
מתכון מיוחד ומלא השראה מהשף זיו מנשה –
בוגר ה־French Culinary Institute במנהטן, בעל ניסיון במסעדות עטורות כוכבי מישלן בעולם,
לשעבר השף בפועל במסעדת Kitchen Market, וכיום הבעלים של "חמש – קייטרינג בוטיק וייעוץ קולינרי" ו־"הקבינה" – פוד טראק לאירועים.
הסלט הזה משלב בין עלים ירוקים עשירים, חמיצות מרעננת וטעמים עמוקים –
פטרוזיליה, כוסברה, רוקט ונענע – כולם עשירים בנוגדי חמצון, מסייעים לניקוי הגוף ומעודדים תהליכי עיכול תקינים.
בצל ירוק מוסיף חדות, ויחד עם חמוציות ואגוזים מתקבל סלט מעורר, מזין ויפהפה.
סלט עשבי תיבול ירוקים של זיו מנשה
רכיבים:
צרור כוסברה
2 צרור פטרוזיליה
צרור עלי רוקט
מעט עלי נענע (או יותר, למי שאוהבת)
2 בצלים ירוקים
מעט חמוציות ללא סוכר
מעט אגוזים לבחירה (לא חובה)
מיץ מלימון
כף שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
מנקים היטב את עשבי התיבול ומפרידים עלים מגבעולים
מייבשים וקוצצים דק
קולים מעט את האגוזים על מחבת ללא שמן עד להשחמה קלה
שמים בקערה את כל המרכיבים – למעט השמן, המלח והלימון
בקערה נפרדת: מערבבים מיץ לימון, כף שמן זית ומלח לפי הטעם
יוצקים על הסלט, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול
כיצד נתייחס בתפריט?
כף חמוציות = מנת פרי או חצי מנת פחמימה
4 אגוזי מלך / 4 קשיו = מנת שומן
כל כפית שמן זית = מנת שומן
ללא חמוציות ואגוזים – ניתן לשלב חופשי בגדר ההיגיון בזמן ארוחה
ערכים ל־100 גרם:
קלוריות 119.30 kcal
חלבון 2.96 גרם
פחמימות 9.21 גרם
שומנים 8.52 גרם
נשים מכוח החמש –
שימי לב: בכניסה לאתר למנויות את יכולה לשמור את המתכון וליצור לעצמך חוברת מתכונים אישית עם מתכונים מועדפים!
⬅️ הכנת את הסלט?
שתפי אותנו – בתמונה או חוויה!
אם את מקבוצות כוח החמש – נשמח לראות זאת בקבוצת השיתופים שלנו.
